√öj Golden Software licencel√©si strukt√ļra

√ćrta: Jakab Andr√°s on .

2016 decembertŇĎl, a Surfer 13 √©s Grapher 12 szoftverekre, a Golden Software √ļj licencel√©si form√°kat vezetett be. Blogunkban r√©szletesen besz√°molunk ezekrŇĎl az √ļjdons√°gokr√≥l.

Új licencelési formák és Maintenance

A sztenderd ‚Äěegy felhaszn√°l√≥s" licenceken (single-user) k√≠v√ľl, ‚ÄěegyidejŇĪ haszn√°lat√ļ" (concurrent-use), v. ha √ļgy tetszik, h√°l√≥zatos v. lebegŇĎ licencek is rendelkez√©sre √°llnak. Tov√°bbi √ļjdons√°g, hogy √ļjonnan v√°s√°rolt licenc, vagy upgrade r√©v√©n a legfrissebb verzi√≥ra val√≥ √°tt√©r√©s eset√©n, 1 √©ves term√©kk√∂vet√©st (Maintenance) kap a felhaszn√°l√≥, amelynek keret√©ben jogosultt√° v√°lik az ingyenes upgrade-re.

Szint√©n √ļjdons√°g, hogy az egy-felhaszn√°l√≥s licencek m√°r licencv√©delemmel rendelkeznek, ami megg√°tolja a licencek jogtalan telep√≠t√©s√©t a licencfelt√©telekben meghat√°rozottn√°l t√∂bb g√©pre. Az egy-felhaszn√°l√≥s licenc egyszerre k√©t g√©pen lehet akt√≠v (ha ugyanaz a felhaszn√°l√≥), de a k√©t g√©p k√∂z√ľl b√°rmelyikrŇĎl, inaktiv√°l√°ssal egy harmadik g√©pen is aktiv√°lhat√≥.

A fentiek miatt, m√°r kisebb m√©retŇĪ c√©gek eset√©n is √©rdemes megfontolni a lebegŇĎ licencel√©si form√°ra val√≥ √°tt√©r√©st akkor, ha a szoftvert t√∂bben is haszn√°lj√°k, de nem felt√©tlen√ľl egyszerre, √©s ha a c√©g g√©pei h√°l√≥zatba k√∂thetŇĎk.

MŇĪszaki t√°mogat√°s

A mŇĪszaki t√°mogat√°s tov√°bbra is ingyenes, √©s nem k√∂tŇĎdik sem verzi√≥hoz, sem pedig a Maintenance-hez.

√Ār

J√≥ h√≠r, hogy a fenti v√°ltoz√°sokkal egy√ľtt, v√©gre a forgalmaz√≥knak is lehetŇĎs√©ge van elektronikus licencek elad√°s√°ra. Ez azt jelenti, hogy √ľgyfeleinknek imm√°r nem kell megfizetni a viszonylag dr√°ga sz√°ll√≠t√°si √©s v√°mk√∂lts√©geket, ez√°ltal a gy√°rt√≥√©val azonos √°ron, sŇĎt gyakran olcs√≥bban lehet tŇĎl√ľnk is v√°s√°rolni. Term√©szetesen, a felhaszn√°l√≥ semmilyen elŇĎnytŇĎl nem marad el akkor sem, ha tŇĎl√ľnk rendeli meg a szoftvereket √©s a hozz√°juk tartoz√≥ szolg√°ltat√°sokat.