MODFLOW-USG webinárium sorozat

Írta: Jakab András on .

Minden modellező kollegát meghívunk a fenti tematikájú, két alkalmas webinárium sorozaton való részvételre. A MODFLOW-USG nagy valószínűséggel a következő mérföldkő a felszín alatti vizek áramlási rendszereinek numerikus szimulációjában, pontossabb, sokkal rugalmassabb, és nem utolsó sorban gyorsabb modellfuttatást téve lehetővé. A két webináriumot Sorab Panday (MODFLOW-USG vezető fejlesztő), ill. Wayne Hesch (Visual MODFLOW Flex vezető fejlesztő) tartják.

Webinárium tematika

1. rész: Bevezetés a MODFLOW-USG-be (1 óra)
2013. október. 2 (szerda); 14:00-15:00 és 19:00-20:00

  • A MODFLOW-USG tulajdonságainak, funkcióinak és a képességeinek összefoglalása.
  • A MODFLOW (MODFLOW-2005, -NWT, -LGR, stb.) konvencionális véges differencia verzióihoz viszonyított előnyök áttekintése.

Regisztráció

2. rész: MODFLOW-USG és Visual MODFLOW Flex (1 óra)
2013. október. 9 (szerda); 14:00-15:00 és 19:00-20:00

  • A MODFLOW-USG-nek a Visual MODFLOW Flex 2014.1 verzióba illesztésének áttekintése.
  • A MODFLOW-USG-nek a Visual MODFLOE Flex-ben való alkalmazásának elő bemutatása.

Regisztráció

Kikre számítunk?

  • Visual MODFLOW felhasználók
  • Felszín alatti víz modellezők
  • Hidrogeológusok, vízgazdálkodási szakemberek
  • Környezetvédelmi szakemberek
  • GIS szakértők

Az előadók

Sorab Panday, PhD, AMEC. Dr. Panday a MODFLOW-USG vezető fejlesztője, aki több mint 23 év tapasztalattal rendelkezik a vízkészlet és a szennyeződésterjedés modellezés területén. Szakterületei közé tartoznak a modern szimulációs modellkódok és a testre szabott megoldások kidolgozása szivárgási és transzport vizsgálatok céljából. Dr. Panday adjunktus a University of Waterloo egyetemen. Előadásában megismerteti a résztvevőkkel a MODFLOW-USG tulajdonságait, funkcionalitásait és képességeit.

Wayne Hesch, B. Sc. Wayne a Schlumberger Water Services Visual MODFLOW fejlesztői csapatának termékvezetője. Alapképzését (B. Sc.) a University of Waterloo-n szerezte, és a Conestoga College Environmental Engineering Program keretében folytatta tanulmányait. Az elmúlt több mint 7 év során számos tanfolyamot tartott koncepcionális modellezés, felszín alatti vizek modellezése és vízminőségi adatok menedzsmentje tematikákkal, a világ számos pontján cégek és intézmények részére.

A MODFLOW-USG (Unstructured Grids)

MODFLOW-USGA MODFLOW-USG a MODFLOW-nak egy nem-strukturált rácsot alkalmazó változata. A nem-strukturált rács olyan rugalmasságot kölcsönöz a MODFLOW-nak, melynek során lehetővé válik a háromszög, a négyszög és egyéb sokszög alakú geometriák egyedi vagy egymással kombinált alkalmazása annak érdekében, hogy a modellteret megfelelő módon tudjuk felosztani. Ez eltér a klasszikus, strukturált, egyenes vonaló rácsszerkezettől. A nem-strukturált rács paradigma, lehetővé tesz továbbá, 3D, 2D és 1D cellakombinációkat az egyéb áramlási folyamatoknak a modellbe való bevitele érdekében (pl. diszkrét repedés hálózatok). Tovább...